Med Metallica på STHLM fields

Posted on Posted in inlägg

51.863 besökare.

Jag var en av de 51,863 som besökte Sveriges numera största musikfestival. När vi kom till kön in till området insåg jag att vi inte var ensamma. Det här skulle ta flera timmar, tänkte jag.  Det flöt på riktigt bra och vi kom förvånansvärt snabbt in genom entrén. Nöjd.

550 bajamajor

För de som var mindre förberedda på det eviga småduggandet blev det en kall dag. Apropå gnäll. I media står det att de 550 bajamajorna inte räckte till och att besökarna tyckte det var dåligt att man var tvungen att köa för att köpa mat, öl och gå på muggen. Jag tycker att det inte är så märkligt att det tar tid när man stoppar in motsvarigheten till en medelstor stad på en gräsplan. Det var inte maten, vädret, toaletterna eller köerna jag tyckte var uselt…

-”Det kommer bli kaos”

Vi började gå mot Metallicas scen en timma innan start. Redan då var det fullt allra längst fram vid scen. Vi hittade plats precis vid kravallstaket nummer 2. Ju närmare spelningens start, desto mer personer fylldes på bakom oss. Väktarna, som var i tonåren och hade en pondus jämförbart med Björne, i Björnes Magasin tappade snabbt greppet. Redan innan spelningen fick de dra upp en person som såg blek ut.

När konserten började drogs ytterligare ett par personer över kravallstaketet. Väktarna ropade att publiken skulle backa. Detta hjälpte så klart inte, snarare tvärtom, och ölflaskor började kastas. Nu var det ganska taskig stämning, speciellt när jag hörde väktarna prata med varandra och säga att ” det kommer bli kaos”. I samband med att en person ur vårt sällskap fick dras över staketet och en annan nästan inte kunde komma upp, efter att ha tryckts ner mot marken, började vi dra oss tillbaka genom folkhavet för att njuta av konserten på ett lugnare avstånd.

När Metallica körde ”Nothing else matters” kramade jag om min flickvän, blickade ut över publikhavet och insåg: Jag har sett Metallica live! Fy fan va bra.

Vetgirighet för vardagen och skönheten för det levande tar mig på en odyssé genom kameran.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.