Hundpromenad utan rätt objektiv

Posted on Posted in Djur, Natur

Efter en lång promenad tillsammans med Stephanies hund Rufus fick jag en del roliga bilder (inte bra). Dessvärre hade jag inget bra objektiv för ändamålet med mig. En hund som springer kors och tvärs i olika avstånd från kameran. Här skulle jag behövt en dynamisk lins som t.ex. Canons EF 70-200mm f/2.8L IS II USM.

Canons (EF 70-200mm f/2.8L IS II USM)-objektiv hade varit perfekt för att ta kort på hundar som springer kors och tvärs på olika avstånd från kameran. Med en 70-200 lins har du möjlighet att zooma in och ta närbilder, men även zooma ut och få översiktsbilder. Då jag inte vill använda blixt utan föredrar oftast naturligt ljus,  samt att jag vill kunna ta kort även om det är skymning,  vill jag ha ett objektiv som släpper in mycket ljus (Lågt F-nummer).

Vilket 70-200 bör man välja?

Canon har 3 (4)st olika 70-200 objektiv som är intressanta. De har två (3) ljuskänsliga (F 2.8) varav ett är med bildstabilisator, de har även en 70-200 med lite lägre ljusinsläpp (F4).

Scenario 1: Du ska vandra i alperna och vikten är av betydelse (väger 750 gram) samt att du inte vill betala en förmögenhet. Du kan stå ut med att det är lagom ljuskänsligt. Canon EF 70-200/4,0 L USM (ca 5000 kr) Nackdel: Mindre ljuskänslig och ingen bildstabilisator, men väldigt välbyggt.

Scenario 2: Du ska ta kort i en kyrka där det är mörkt, du har stativ. Därefter ska du ta kort på deltagarna utan att störa (avstånd). Canon EF 70-200mm f/2.8L USM (ca 10,000 kr). Nackdel: Saknar bildstabilisator, men väldigt välbyggt och klarar de flesta miljöer.

Scenario 3: Du vill ha ett knivskarpt objektiv som fungerar i alla miljöer, från journalistuppdrag till porträtt. Vikten spelar mindre roll. Canon EF 70-200mm f/2.8L IS II USM. Nackdel: Vikt: 1490 gram. Pris: 19-22,000 kr.

Dessa bilder blev tagna under promenaden, dock utan korrekt inställning och fel objektiv. Efterbearbetning i bildprogram resulterade i grym vinjetering (lite med flit) och fortfarande oskärpa. Hej hopp. Jaja, hellre ett dåligt kort än inget kort.

Blogg_ (7)Blogg_ (8)

 

Vetgirighet för vardagen och skönheten för det levande tar mig på en odyssé genom kameran.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.