Ingen bra dag för SJ

Posted on Posted in Natur, Porträtt

…min bokade plats 70, i vagn 3, fanns inte… inte heller plats 69

Dagen började med ett vagnfel på tåget till Stockholm. SJ löste detta genom att flytta passagerare från den trasiga vagnen, till min. Detta framkallade djuriska instinkter hos de medresenärer som samtidigt såg en tom stol =  40 minuters försening.
Blogg_ (9)

Resan gick tillbaka med tåg 756. På tåget hade jag min bokade plats 70 i vagn 3. Den fanns inte, inte heller plats 69.

Tåget lämnade stationen och allt flöt på, men strax innan Sundbyberg kom en kraftig inbromsning. Enligt ett ledsamt utrop ska personalen bytas ut men passagerarna ska stanna kvar… Tills vi blev ombedda att stiga ur tåget.

Nu står jag på perrongen och är frågande. Uppenbarligen en olycka. Hoppas allt går/gick bra. Tåget körde precis iväg för rengöring = 2h försening… än så länge.

Stackars SJ.

Uppdatering 20013-02-12

Samma tågnummer (756) Och samma tid från Stockholm (18:25). Den här gången 2 vagnar kort för att dessa brunnit. När vi närmade oss Västerås fick vi information om att det var något fel på loket och att det var osäkert på om tåget kommer lämna perrongen. Efter ca 10 minuter började tåget att rulla… ett par meter för att stanna in… för att sen återvända till perrongen, för att sen rulla igen. Wohoo! on the road again! Men…

Lyckan blev kortvarig då det efter ett tag hördes från högtalarna: -”Tåget har fel på ATC-systemet (Automatic Train Control)”, detta innebar att resan nu gick i 80km/h… länge leve SJ! Suck! Färden mot Örebro fortsatte.

Nytt utrop: -”vi har problem med hastighetsmätaren” (20:03)

Nytt utrop: -”Slutstation Köping! Tåget kommer tas ut ur trafik och samtliga trafikanter måste byta till nästa tåg mot Örebro, det avgår från perrongen (spår 2) kl.20:41. Ni kan höra efter om det skulle hända något med det tåget också…”

Så! Tåget stannade i Köping. Jag fick (i vanlig ordning) kliva ur tåget (efter att jag var tvungen att gå genom tåget för att närmaste förren inte gick att öppna) och stå på perrongen och frysa. Den sista biten mellan Köping och Örebro gick ändå relativt smidigt… och jag var hemma knappt 1½h försenad… … bara…

Vetgirighet för vardagen och skönheten för det levande tar mig på en odyssé genom kameran.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.